0 0
Cotlet de porc la tigaie [GRILL]

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 gr cotlet de porc
usturoi
cimbru
Piper
chili
50 ml vin rosu
1 buc Morcov
1 buc ardei galben
1 buc ardei verde
1 buc ardei kapia
100 gr brocoli

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cotlet de porc la tigaie [GRILL]

O cina perfecta

  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Cotlet de porc la tigaie [gratar] cu legume fierte in abur

cotlet-de-porc-la-tigaie-grill-reteta.
cotlet-de-porc-la-tigaie-grill-reteta.

Cotlet de porc la tigaie [GRILL] – cotlet suculent si condimentat. Cotletul de porc este o carne cu putina grasime. Se poate gati la cuptor, la gratarul cu carbuni in aer liber dar si in casa la tigaia grill.

Cotletul de porc se taie felii groase cam cat degetul de la mana. Se bat cu ciocanul de snitele. Feliile se marineaza si se lasa la rece cateva ore. Eu am uns feliile cu ulei de masline, sare, piper, cimbru, usturoi pisat si putin vin rosu. Am acoperit cotletul de porc cu o folie si l-am pus in frigider.

Nu se pune pe grill direct din frigider. Lasati-l sa ajunga la temperatura camerei.

Tigaia se incinge la foc mediu, se unge cu putin ulei si se pune carnea. Lasam 3-4 min pe o parte,cand se dezlipeste cu usurinta de pe tigaie si se intoarce.

Cum se face un Cotlet de porc la tigaie si cum se fierb in abur legumele gasiti  pasii in reteta.

(Visited 449 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Taiem cotletul felii groase cam cat degetul.
Cu un ciocan pentru snitele batem bucatile de carne, nu le subtiem foarte mult.

2
Done

Am condimentat fiecare bucata cu sare, piper, chili si usturoi pisat, Am turnat vinul si am acoperit vasul cu o folie. L-am pus in frigider pentru cateva ore.

3
Done

Sa pregatim si legumele: morcovul il taiem rondele, ardeii fasii si brocoli il desfacem in buchetele.

4
Done

Intr-un vas de 2L punem 1L apa si o lasam la fiert. Luam o sita metalica si o asezam pe vas, sita se va sprijini pe vas dar nu va ajunge la apa. Cand apa fierbe se pun in sita mai intai rondelele de morcovi si se acopera cu un capac, se fierb 5 min apoi adaugam ardeii si mai lasa in abur 3-4min.
Scotem morcovul si ardeii pe o farfurie si punem buchetelele de brocoli, punem capacul si lasam in abur 3-4 min.

5
Done

Cat timp legumele sunt la fiert punem tigaia grill pe foc si o lasam sa se incinga. Cotletul il scotem de la frigider si il lasam sa ajunga la temperatura camerei apoi il punem pe tigaia unsa cu putin ulei. Il frigem 3-4 min pe o parte si apoi il intoarcem.

6
Done

Legumele sunt gata, cotletul l-am intors deci pot pregati farfuriile, tacamurile, salata si un pahar cu vin.
O masa copioasa, poate fi un pranz sau o cina.
Pofta buna !

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ciorba de perisoare de vita
next
Dorada la cuptor
previous
Ciorba de perisoare de vita
next
Dorada la cuptor

Add Your Comment

Translate »