Directions
Compot de cirese fara conservant
Compot de cirese pentru iarnă. Cum se face un compot de cirese fără praf conservant? Aici o sa aflati ce trebuie să faceti ca să se păstreze bine compotul de cirese pentru iarnă.


Ingrediente:
- 1 kg de cireșe
- 8 linguri de zahăr
- 1 litru de apă
- 40ml de rom
- 1 bucată de scoarță de scorțișoară
- 1 vârf de sare
- 3-5 bucăți de cuișoare
Mod de preparare:
- Spălați cireșele, le scoateti samburii și le umpleți în borcane pentru conservare
- Se amestecă apă cu cuișoare, scoarță de scorțișoară, sare și zahăr și se fierbe
- Scoateți cuișoarele și scoarța de scorțișoară, lăsați-le să se răcească putin
- Adăugați romul și turnați lichidul în borcane cu cireșele. Cireșele trebuie acoperite cu lichid
- Pentru păstrarea borcanelor pentru conservare se infileteaza capacele si se fierb într-o baie de apă în cuptor timp de aproximativ 30 de minute la 180 de grade. Bulele de aer cresc și scapă prin garnitura, se lasa să se răcească.
(Visited 277 times, 1 visits today)