0 0
Ciorba de pui a la grec

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ciorba de pui a la grec

  • 45
  • Serves 4
  • Easy

Directions

Share

Ciorba de pui a la grec gustoasa

Ciorba a la grec este una dintre cele mai gustoase ciorbe. Ciorba de pui a la grec se poate face si din pui intreg, din maruntaie sau din carcase ramase de la dezosat, varfuri de aripi, gaturi si spinari. Aici gasiti o reteta simpla de ciorba de pui a la grec.

Ciorba de pui a la grec
Ciorba de pui a la grec

Ingrediente:

  • 200g  de pui     
  • 1 morcov mic, înjumătățit     
  • 1 țelină tulpină, înjumătățită     
  •  mărar
  • 1 ceapă, înjumătățită     
  • Sare Kosher
  • 1 piept de pui dezosat, fără piele
  • 1/3 cana orz
  • 2 ouă mari     
  • 3 linguri de suc proaspăt de lămâie

Mod de preparare:

Într-o cratiță mare, combinați carne de pui cu 4 căni de apă, morcovul, țelina, mărarul, șoapta și 1/2 linguriță de sare. Se fierbe la foc mediu. Adăugați pieptul de pui, scadeti temperatura până  fierbe și gatiți-o, întorcându-se ocazional, până se gateste, între 12 și 15 minute. Transferați pieptul de pui pe o farfurie. Îndepărtați morcovul, țelina, mararul și ceapa și aruncați-le. Ridicați temperatura. Se adaugă orzo-ul în bulion și se fierbe până se înmoaie, de la 6 la 8 minute. Între timp, tăiați puiul.Se bat ouăle cu sucul de lamaie într-un castron mediu. Atunci când orzo-ul este gătit, se leaga incet cu aproximativ 1/2 cană de bulion fierbinte în amestecul de ou. Se toarnă înapoi în cratiță și se gătește, amestecându-se ocazional, doar până când bulionul se fierbe, aproximativ 2 minute. Opriți focul, adăugați puiul tăiat și sezonați cu sare. Puneți supa în boluri și adaugati cu mărar.

Pofta buna!

(Visited 1,092 times, 1 visits today)

Alina Retete

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Salata de vinete
Mancare la cuptor
next
Mancare gatita
previous
Salata de vinete
Mancare la cuptor
next
Mancare gatita

Add Your Comment

Translate »