0 0
Ciorba de perisoare de vita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pentru perisoare
500 gr carne de vita
50 gr-2 linguri cu varf orez
2 buc oua
1 gr Sare
1 gr Piper
1/2 legatura-cateva fire proaspete Marar
legume
150 gr ceapa
150 gr morcovi
150 gr telina
100 gr-2buc cartofi
200 gr- zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei
100 gr zarzavat cu sare pentru ciorbe si supe
30 ml Ulei
500 ml bors

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ciorba de perisoare de vita

  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

  • Pentru perisoare

  • legume

Directions

Share

Ciorba de perisoare de vita sau bors de perisoare

Ciorba de perisoare de vita este preferata familiei mele. Cu perisoare pufoase din carne de vita tocata la masina prin sita mica. Carnea tocata de vita, orezul, oua, sare, piper si putina verdeata le amestec bine cu mana pana obtin o pasta.

ciorba de perisoare de vita-reteta

Cu mana umeda modelez perisoare de marimea unei nuci mai mici. Le voi pune in supa una cate una.

Este iarna si pe langa legumele proaspete voi pune si Zarzavat cu sare pentru ciorbe sau supe si Zarzavat pentru iarna nu am sa mai adaug sare.

ciorba de perisoare - reteta
ciorba de perisoare – reteta

Cand legumele si perisoarele sunt fierte acresc ciorba cu bors, daca avem bors de putina ar fi si mai gustosa. Indicat ar fi sa avem si un os de vita in oala in care fierb legumele.

Ciorba de perisoare de vita se serveste calda cu cate 5-6 perisoare la portie, dreasa cu smantana, verdeata proaspata si dupa preferinte cu ardei iute.

Cum se face ciorba de perisoare de vita buna si gustoasa ?  Urmati pasii din reteta, spor la gatit.

Pofta buna 

ciorba-de-perisoare-de-vita-vezi-reteta
ciorba-de-perisoare-de-vita-vezi-reteta

 

(Visited 155 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Intr-o oala de 5L punem uleiul la incins si calim morcovul si telina taiate cubulete cam 3-4 min, se adauga ceapa taiata marunt, cartofii cubulete si zarzavaturile cu sare. Pentru ca este iarna pe langa legumele proaspete pun si aceste zarzavaturi, nu am sa mai pun sare poate la sfirsit cand voi definitiva gustul. Daca fac ciorba vara nu lipses rosiile, ardeii si leusteanul proaspat.
Torn in oala 4L de apa sau supa peste legume si las sa fiarba.

2
Done

Sa pregatim acum si perisoarele. Luam o craticioara mai mica si punem la fiert 50 ml de apa, cand aceasta fierbe adaugam orezul si lasam sa fiarba la foc mic, apa va scadea si orezul va fi putin fiert.
Luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca orezul. Carnea de vita o toc la masina prin sita mica. In carnea tocata pun orezul, ouale, sare, piper si mararul tocat marunt. Amestec cu mana compozitia pana am o pasta fina.
Modelez cu mana umeda perisoare mici de marimea unei nuci.

3
Done

Cand supa clocoteste se reduce focul si se pun perisoarele una cate una. Se fierb la foc mic pana cand legumele si perisoarele sunt fierte.
Turnam borsul si dregem ciorba cu zdrente din ou. Spargem un ou intr-un castonel il batem cu o furculita apoi il turnam in oala cu ciorba cand fierbe, se amesteca in ciorba cand se rastoarna oul batut. Nu il turnati tot odata ca va deveni omleta. Potrivim de sare si piper si aromatizam cu leustean.
Se serveste fierbinte cu smantana, o ploaie de verdeata si ardei iute.
Pofta buna.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ostropel de porc
next
Cotlet de porc la tigaie [GRILL]
previous
Ostropel de porc
next
Cotlet de porc la tigaie [GRILL]

Add Your Comment

Translate »