0 0
Ciorba de burta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2,5 kg burta de vita
1,5 kg oase de vita
2-3 buc ceapa
3 buc Morcov
1/2 buc telina
2 buc patrunjel radacina
7 buc oua
500 gr smantana
otet
ardei iute
usturoi
3 linguri Faina
Piper
Sare

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ciorba de burta

  • 5 h
  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Ciorba de burta

Gasiti aici reteta veche a ciorbei, reteta dupa care preparam ciorba de burta in unul din marele restaurante din vechiul oras Danubian.

Nu este greu de preparat dar are cateva secrete, mai pretentioasa dar rezultatul….delicata, gustoasa si fiecare poate servi ciorba de burta  dupa pofta inimii cu mai mult usturoi, otet, smantana sau ardei iute.

Nu recomand burta prefiarta, stiu ca se fierbe mai repede dar nu e la fel de gustoasa.
Daca nu avem burta proaspata putem lua congelata, se gaseste portionata in supermarket, burta proaspata dupa ce o curatam bine o lasam 2h in apa cu otet pentru a elimina mirosul specific, pe cea congelata o lasam la dezghetat apoi o curatam. Se pun doar galbenusurile de la ou, smantana trebuie sa fie grasuta si la temperatura camerei.

Cum se face o Ciorba de burta urmati pasii din reteta.

ciorba-de-burta-reteta
ciorba-de-burta-reteta
(Visited 72 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Daca nu avem burta proaspata putem lua congelata, se gaseste portionata in supermarket, burta proaspata dupa ce o curatam bine o lasam 2h in apa cu otet pentru a elimina mirosul specific, pe cea congelata o lasam la dezghetat apoi o curatam.
Spalam oasele si le lasam cam jumatate de ora in apa rece.
Curatam si spalam legumele, nu le taiem le lasam intregi.

2
Done

Pasul 2

Intr-o oala mai mare punem la fiert oasele la baza si burta deasupra, se dau in cateva clocote cam 10 min apoi scurgem apa. Punem oasele din nou in oala, burta o curatam de pielita, oparita se curata mai usor, o punem peste oase acoperim cu apa, 2 lingurite cu sare si lasam la fiert, adaugam din cand in cand apa calda nu rece pentru ca intareste carnea.
Se spumeaza daca e cazul, cand burta este aproape fiarta punem legumele si lasam sa fiarba pina cand se desprinde cu usurinta carnea de pe oase si burta este fiarta.

3
Done

Pasul 3

Cat timp burta fierbe separam albusul de galbenus, vom folosi doar galbenusurile pe care le frecam cu putina sare sa-si intensifice culoarea, scoatem din frigider si smantana si le lasam la temperatura camerei.
Scoatem burta si oasele din oala si strecuram zeama, nu vom pune legumele fierte in ciorba.
Luam din zeama cam 1/3 intr-un castron si o lasam putin sa se raceasca, cam la temperatura degetului.
Taiem feliute subtiri burta si ce scoatem de la oase dar fara maduva.
Amestecam galbenusurile cu smantana, 3 linguri de faina, 1 lingura de otet, piper si un praf de sare. Luam cu mana stanga cu polonicul din zeama pe care am lasat-o la racit si turam putin cate putin amestecand mereu cu un tel in compozitia din galbenus si smantana.
Oala cu zeama ramasa o punem la foc mic. Peste aceasta turnam cate putin si amestecam continu pana se incorporeaza toata compozitia, trebuie sa avem rabdare sa lasam focul la mic, sa amestecam altfel ciorba se va taia, cand incepe sa fiarba punem burta taiata fideluta, lasam cate clocote si potrivim de sare si piper.
Putem face o fata ciorbei, luam un morcov in dam pe rozatoare si il calim in putin ulei, acest ulei il strecuram in ciorba. Ciorba facuta acum am lasat-o doar cu stelutele care s-au adunat.
Se serveste calda cu mujdei de usturoi, otet, smentana sau ardei iute.

4
Done

Va reamintesc:
- nu folositi burta prefiarta
- opariti si aruncati prima apa si indepartati pielita
- se folosesc doar galbenusurile
- smantana si galenusurile la temperatuta camerei
- zeama la temperatura degetului se toarna amestecand incontinu peste galbenus
- compozitia se toarna cu rabdare si amestecam in oala pana fierbe

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
ChefGeorgeta

Este foarte buna, va recoman sa incercati aceasta reteta.

previous
Musaca cu legume
next
Aripi de curcan cu varza dulce
previous
Musaca cu legume
next
Aripi de curcan cu varza dulce

Add Your Comment

Translate »