0 0
Choux a la creme cu crema de vanilie si capsuni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
pentru aluat
125 gr Faina
125 ml apa
125 ml Lapte
Sare
125 gr unt
4 buc oua
pentru crema
500 ml Lapte
150 gr Zahar
4 buc galbenus de oua
50 gr Faina
esenta de vanilie
pentru glazura
100 ml frisca lichida
100 gr ciocolata amaruie
300 gr capsuni

Choux a la creme cu crema de vanilie si capsuni

Cuisine:

Gogosele glazurate cu ciocolata si umplute cu crema de vanilie si capsuni

  • 60 min
  • Serves 18
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Choux a la creme cu crema de vanilie si capsuni

Choux a la creme cu crema de vanilie si capsuni  sau eclere – prajitura fina vanilata si aromata, indiferent de forma lor rotunda sau lunguiata sunt adorate de toata lumea.

Cum se prepara Choux a la creme cu crema de vanilie si capsuni urmati pasii din reteta.

choux a la creme glazurat-reteta
choux a la creme glazurat-reteta
(Visited 190 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Intr-o craticioara punem laptele, apa, untul taiat cubulete si un praf de sare la foc mic, cand fierbe turnam faina in ploaie si amestecam. Aluatul oparit se va amesteca cu o lingura de lemn 2-3 min pana cand pe fundul vasului s-a facut o pelicula albicioasa.
Luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca 10 min. Acum putem aprinde si cuptorul setindu-l la 200 grade.

2
Done

Pregatim si crema de vanilie pentu a avea timp sa se raceasca cat timp vom coace gogoselele de choux a la creme. Punem laptele la fiert, batem galbenusurile cu zaharul pana devine lucioase si spumoase apoi incorporam faina. Adaugam laptele putin cate putin amestecand incontinu cu un tel, punem compozitia intr-o cratita la foc mic si amestecam pana cand crema se ingroasa si incepe sa clocoteasca fierbem 2-3 min si rasturnam crema intr-un castron sa se raceasca, aromatizam cu esenta de vanilie, daca falosim pastaie de vanilie o vom pune in lapte cand fierbe.

3
Done

Punem aluatul in vasul de la mixer si adaugam cate un ou, incorporam cele 4 oua in aluat.
Vom avea un aluat molicel pe care il vom pune intr-un pos cu forma si facem forme rotunde pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasati loc intre ele, nu vor incapea pe o tava de aragaz, cam o tava plina si jumatate din cealalta tava. Punem tava in cuptor la 200 grade 10 min pana cresc apoi 25 min la 180 grade pentru a se coace si rumeni. Le lasam sa se raceasca.

4
Done

Taiem capsunile cubulete mici si le amestecam cu crema de vanilie.
Punem crema in pos si umplem fiecare bucata, nu taiem capacul deasupra, facem o gaurica in baza cu varful posului si umplem.
Facem glazura de ciocolata din frisca lichida si ciocolata amaruie.
Punem frisca la foc si cand incepe sa fiarba inchidem focul si punem ciocolata cubulete, lasam putin si amestecam, adaugam un cubulet mic de unt. Glazuram fiecare prajiturica si o lasam pe un gratar, le lasam la rece pana in momentul servirii.

ChefGeorgeta

previous
Desert la pahar cu crema de vanilie si capsuni
next
Prajitura cu iaurt si cirese
previous
Desert la pahar cu crema de vanilie si capsuni
next
Prajitura cu iaurt si cirese

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here