0 0
Castraveti murati de vara

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Castraveti murati de vara

  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Castraveti murati de vara – castraveti covasiti

Castraveti murati de vara la soare – o reteta simpla. In 5-6 zile castavetii se vor mura vor fi crocanti, acrisori si putin picanti.

Castavetii se pun in borcane cu usturoi, frunze si radacina de hrean, morcovi, ardei iute si crengute de marar uscat.

Turnam saramura din apa rece si sare in borcan si lasam borcanul la soare 5-6 zile. La un litru de apa o lingura de sare mare grunjoasa (25 gr). Cantitatea de apa o calculam dupa borcanele umplute cu castraveti, daca avem un borcan de 10l vom face 5l de saramura. Intotdeauna jumatate din volumul vaselor cu muraturi. Incepand de a doua zi vanturam castravetii in fiecare zi, cu un furtun sau daca avem capac rasturnam borcanul de cateva ori. Se pun la frigider in cutii. Sunt deliciosi ii putem servi cu fripturi, tocanite sau o omleta.

Cum se fac Castraveti murati de vara urmati pasii din reteta.

castraveti murati de vara -vezi reteta
castraveti murati de vara -vezi reteta
(Visited 71 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Spalam castravetii si ii lasam 1h in apa rece la hidratat.

2
Done

Curatam morcovul, hreanul si usturoiul.

3
Done

Taiem felii si rondele morcovul ,ardeiul iute si hreanul.

4
Done

Asezam in borcan crengute de marar, castavetii si legumele in straturi.

5
Done

Asezam borcanul la soare si pregatim saramura.

6
Done

La un litru de apa o lingura de sare mare grunjoasa. Turnam saramura rece in borcane si lasam la soare. Cantitatea de apa o vom calcula in functie de borcanele cu castraveti, daca avem un borcan de 10l vom pune 5l de apa. Incepand de a doua zi vom vantura saramura, cu un furtun sau daca avem capac la borcan vom rasturna borcanul si agitam zeama.
In 5zile castravetii vor deveni acrisori, crocanti si gustosi. Si pentru ca inca este destul de cald ii voi pune in cutii la frigider. Spor la treaba.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Dovlecei pane
next
Prajitura cu prune
previous
Dovlecei pane
next
Prajitura cu prune

Add Your Comment

Translate »