0 0
Castraveti murati

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Castraveti murati

crocanti si acrisori

  • Easy

Ingredients

Directions

Share

castraveti murati-reteta castraveti murati in saramura-reteta

Castraveti murati in apa rece cu sare .

Este sezonul muraturilor si cred ca fiecare gospodina isi pregateste camara pentu iarna.

Castravetii  murati in saramura vor fi crocanti si acrisori perfecti pentru fripturi, tocanite si minunata Salata de boeuf. Se vor alege castraveti sanatosi, porosi si cu floare daca e posibil, micuti si cat mai drepti.

Nu am o cantitata fixa pentru castraveti dar cantitatea de sare si apa este foarte importanta. La 1L de apa 25 gr de sare, o lingura cu varf. Folosesc sare mare grunjoasa cea care se vinde din saci la kilogram. La un borcan de 5l calculam 2,5l de saramura.

Un rol important in savoarea castravetilor murati au si mararul uscat, usturoiul, frunzele de visin si de hrean, radacina de hrean si ardeiul iute. Castravetii spalati se vor lasa in apa rece 2-3 ore pentru a se hidrata apoi se vor pune in borcane printre buchete de marar uscat frunze taiate de hrean si visin, fasii din radacina de hrean, rondele de morcovi, cativa catei de usturoi si ardei iute daca dorim un pic picant.

 


Steps

1
Done

Alegem castaveti tari, sanatosi si daca au si floare e si mai bine, micuti ca marime sa ii putem aseza cat mai bine in borcane. Curatam radacina de hrean si o taiem felii lungi .Radem morcovul si il taiem rondele, spalam frunzele de visin si cele de hrean.

2
Done

Castravetii se pun in apa rece 2-3h pentru a se hidrata, se scot si se spala in jet de apa.
Se aseaza inghesuiti in borcane printre marar uscat, frunze de visin si frunze de hrean taiate.
Nu am o cantitate fixa de castraveti dar va puteti orienta ca in fiecare borcan sa avem hrean, frunze taiate de hrean, marar uscat, ardei iute, 2 catei de usturoi, rondele de morcov si frunze de visin.

3
Done

Pregatim saramura, la ficare litru de apa o lingura de sare mare, cam 20-25 gr.
La un borcan de 5l facem 2,5l de saramura. Amestecam bine saramura si turnam in borcane.
Acoperim borcanele cu un ciolofan si le vinturam la 2-3 zile, de 3-4 ori. Se pot vantura cu un furtun sau luam borcanul acoperim cu un capac si il intoarcem de cateva ori.
Zeama se va tulbura, apoi se va limpezi.
Asezam borcanele la rece in camara sau in beci.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
zarzavat pentru iarna-reteta
previous
Zarzavat pentru iarna
garnitura de orez si legume-reteta
next
Garnitura de orez cu legume
zarzavat pentru iarna-reteta
previous
Zarzavat pentru iarna
garnitura de orez si legume-reteta
next
Garnitura de orez cu legume

Add Your Comment

Translate »