0 0
Bulete din dovlecei cu cascaval

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
650 gr intreg=400 gr bine stors dovlecel
100 gr cascaval
1 buc oua
4 linguri Faina
3 catei usturoi
un praf boia de ardei iute
200 gr malai
500 ml Ulei

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bulete din dovlecei cu cascaval

Cuisine:
    • 35 min
    • Serves 25
    • Medium

    Ingredients

    Directions

    Share

    Bulete din dovlecei cu cascaval

    Bulete din dovlecei cu cascaval sau asazisele bilute din bostanei si cascaval.

    bulete din dovlecei-reteta bulete din dovlecei cu cascaval- reteta bulete din dovlecei-retata

    Bulete din dovlecei cu cascaval – aperitiv de vara, usor de preparat, sunt crocante in exterior pentru ca sunt date prin malai si apoi prajite in ulei si moi in interior.

    Dovleceii verzi (zuchini) proaspat adunati din gradina proprie si crescuti organic (100% naturali) spalati si stersi se dau prin razatoare, se sareaza si se lasa 15 min intr-un vas.

    Bostaneii rasi se pun intr-o strecuratoare si apoi se storc printr-un tifon sau cu mainile.
    Intr-un vas amestecam dovleceii cu cascavalul ras fin, oul, un praf de boia iute, usturoiul pisat si faina alba, cu mainile umede facem bilute pe care le tavalim prin malai. Acum am folosit malai grisat dar se mai poate folosi si pesmetul.
    Bilutele se prajesc in uleiul incins si se scot pe prosoape de hartie in bucatarie ca sa se elimine excesul de ulei.
    Bilutele din dovlecei si cascaval se servesc calde sau reci cu salata de rosie sau cu un sos de usturoi.

    Urmati pasii cu atentie,

     

    Pofta buna!


    Steps

    1
    Done

    Pasul 1

    Luam fiecare dovlecel si il spalam, indepartam codita si il radem pe razatoarea cu gauri mari.
    Depinde de marimea dovlcelului vom avea 2 buc sau unu mai mare.
    Presaram sare si lasam 15min.

    2
    Done

    Pasul 2

    Punem dovleceii intr-o strecuratoatre sa se scurga cu usurinta zeama, apoi cu ajutorul mainilor presam cat mai mult astfel incat sa avem dovlecei bine storsi.

    3
    Done

    Pasul 3

    Intr-un bol rasturnam dovleceii, cascavalul ras fin, oul, usturoiul pisat, un praf de boia, faina alba si amestecam.
    Omoganizam compozitia si potrivim de sare.
    Cu mainile umede facem bilute.

    4
    Done

    Tavalim bilutele prin faina si malai si le prajim in uleiul incins. In loc de malai se poate folosi pesmetul.
    Le scoatem pe prosoape de bucatarie pentu a elimina excesul de ulei.
    Sunt delicioase reci cu un sos de usturoi sau o salata de rosie.

    5
    Done

    ChefGeorgeta

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Fasole pastai cu carne-reteta
    previous
    Fasole galbena pastai cu carne de porc
    branza de oi la borcan-vezi reteta
    next
    Branza de oi la borcan
    Fasole pastai cu carne-reteta
    previous
    Fasole galbena pastai cu carne de porc
    branza de oi la borcan-vezi reteta
    next
    Branza de oi la borcan

    Add Your Comment

    Translate »