0 0
Branzoaice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Branzoaice

Cuisine:
    • Medium

    Directions

    Share

    Brânzoaice cu stafide

    Branzoiace gustoase si pufoase. Aceste placinte din aluat dospit, pufos si umplutura de branza, sunt extrem de apreciate. Aici aveti o reteta cu branzoaice moi, pufoase si  aromate.

    Branzoaice
    Branzoaice

    Ingrediente:

    • 500 g făină
    • 100 g unt
    • 1 cub drojdie de bere
    • 2 linguri zahăr
    • 200 ml lapte
    • 3 ouă
    • 1 lingura coajă rasă de lămâie
    • 150 g brânză dulce
    • 100 g telemea
    • 2 linguri zahăr pudră
    • 100 g stafide
    • 2 linguri rom

    Mod de preparare:

    1. Se dizolvă o linguriţă de zahăr şi drojdia de bere în laptele călduţ, apoi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută şi se frământă cu un ou bătut cu un praf de sare şi restul de zahăr, coaja de lămâie şi la sfârşit untul înmuiat. Se acoperă şi se lasă la dospit într-un loc cald, 20-25 minute.

     2. Între timp se pregăteşte umplutura. Într-un castron se amestecă brânza dulce cu telemeaua rasă, un ou, o lingură zahăr pudră şi stafidele macerate în rom.

    3. Din aluatul crescut se întind două foi. Una din foi se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi se presară umplutura şi se acoperă cu cealaltă foaie din aluat. Se taie cu vârful cuţitului doar cât să se marcheze brânzoaicele şi se lasă din nou la dospit 10 minute. Se unge cu ou şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 25-30 minute.

    4. Se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr.

     

    (Visited 285 times, 1 visits today)

    Alina Retete

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Cascaval pane
    previous
    Cascaval pane
    next
    Ciulama de ciuperci
    Cascaval pane
    previous
    Cascaval pane
    next
    Ciulama de ciuperci

    Add Your Comment

    Translate »