0 0
Branzoaice la tigaie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
pentru aluat
25 gr drojdie
400 gr faina alba
250ml Lapte
1 buc oua
1 gr Sare
10 gr Zahar vanilat
500 ml Ulei
pentru umplutura
100 gr branza proaspata
1 buc oua
20 gr Zahar vanilat
esenta de vanilie
decor
30 gr zahar pudra

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Branzoaice la tigaie

vanilate si pufoase

  • 1 h
  • Serves 15
  • Easy

Ingredients

  • pentru aluat

  • pentru umplutura

  • decor

Directions

Share

Branzoaice la tigaie sau Poale-n brau

Branzoaice la tigaie – gogosi umplute cu branza dulce sau sarata.

Nu vi s-a facut pofta de  Branzoice la tigaie ? Cred ca multi dintre noi ne aducem aminte de branzoicele facute de mama. Facea un aluat pe care il lasa sa creasca, il intindea cu sucitorul apoi facea forme cu un pahar sau cu cutitul. Le umplea cu branza si le prajea in uleiul incins. Tare bune mai erau calde si vanilate cu un pahar cu lapte.

branzoaice la tigaie – reteta

Cum se fac Branzoice la tigaie cum se modeleaza si cum se prajesc urmati pasii din reteta.

(Visited 302 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Punem drojdia intr-un bol si o frecam cu putina sare si un praf de zahar cam cat luam cu trei degete.
Turnam laptele caldut si amestecam. Separat spargem un ou si il batem cu zaharul vanilat si esenta de rom. In compozitia din drojdie si lapte punem oul batut si faina cernuta. Amestecam la inceput cu o furculita, punem 2-3 linguri de ulei, apoi framantam cu mana pana cand aluatul este omogen, moale, se dezlipeste cu usurinta de maini si de vasul in care framantam. Se mai poate adauga putin ulei si un praf de faina in timpul framantarii. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit in bucatarie la caldura. Cand si-a marit volumul se rastoarna pe masa unsa cu ulei si se modeleaza bile rotunde, cam 15-16 buc. Acestea se rotunjesc cu ajutorul palmei pe masa. Le mai lasam 10 -15 min sa mai creasca.

2
Done

Bilutele au crescut frumos, acum le putem modela. Amestecam branza proaspata bine scursa cu un ou, zahar vanilat si esenata de lamaie. ( Imi plac prajiturile cu razatura de lamaie dar incerc sa nu o mai folosesc ). Branzoaicele sunt foarte bune si cu telemea de vaci si oi.
Intindem cu degetele fiecare bila in forma rotunda. In mijloc punem cate o lingura de branza.

3
Done

Suprapunem si modelam marginile cu dintii unei furculite.

4
Done

Se prajesc in uleiul incins pe ambele parti, cand s-au rumenit pe margine le intoarcem. Se scot si se pudreaza cu zahar pudra.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
ChefGeorgeta

Incercati Branzoicele prajite in tigaie, sunt pufoase si vanilate. Va aduce aminte de copilarie.

previous
Pulpa de curcan la cuptor
next
Tort de biscuiti
previous
Pulpa de curcan la cuptor
next
Tort de biscuiti

Add Your Comment

Translate »