0 0
Branzoaice la tigaie [Prajite]

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
pentru aluat
25 gr drojdie
400 gr faina alba
250ml Lapte
1 buc oua
1 gr Sare
10 gr Zahar vanilat
500 ml Ulei
pentru umplutura
100 gr branza proaspata
1 buc oua
20 gr Zahar vanilat
esenta de vanilie
decor
30 gr zahar pudra

Nutritional information

100
Calorii

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Branzoaice la tigaie [Prajite]

Reteta branzoaice prajite la tigaie - poale-n brau moldovenesti prajite

Cuisine:

    Reteta branzoaice prajite la tigaie Vanilate si Pufoase- poale-n brau moldovenesti prajite

    • 1 h
    • Serves 15
    • Easy

    Ingredients

    • pentru aluat

    • pentru umplutura

    • decor

    Directions

    Share

    Branzoaice la tigaie sau Poale-n brau

    Branzoaice la tigaie – gogosi umplute cu branza dulce sau sarata.

    Nu vi s-a facut pofta de  Branzoice la tigaie ? Cred ca multi dintre noi ne aducem aminte de branzoicele facute de mama. Facea un aluat pe care il lasa sa creasca, il intindea cu sucitorul apoi facea forme cu un pahar sau cu cutitul. Le umplea cu branza si le prajea in uleiul incins. Tare bune mai erau calde si vanilate cu un pahar cu lapte.

    branzoaice la tigaie – reteta

    Cum se fac Branzoice la tigaie cum se modeleaza si cum se prajesc urmati pasii din reteta.

    branzoaice prajite
    reteta branzoaice prajite – poale-n brau moldovenesti prajite

    (Visited 6,682 times, 3 visits today)

    Steps

    1
    Done
    5

    Cum se face aluatul de branzoaice pufoase

    Punem drojdia intr-un bol si o frecam cu putina sare si un praf de zahar cam cat luam cu trei degete.
    Turnam laptele caldut si amestecam. Separat spargem un ou si il batem cu zaharul vanilat si esenta de rom. In compozitia din drojdie si lapte punem oul batut si faina cernuta. Amestecam la inceput cu o furculita, punem 2-3 linguri de ulei, apoi framantam cu mana pana cand aluatul este omogen, moale, se dezlipeste cu usurinta de maini si de vasul in care framantam. Se mai poate adauga putin ulei si un praf de faina in timpul framantarii. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit in bucatarie la caldura. Cand si-a marit volumul se rastoarna pe masa unsa cu ulei si se modeleaza bile rotunde, cam 15-16 buc. Acestea se rotunjesc cu ajutorul palmei pe masa. Le mai lasam 10 -15 min sa mai creasca.

    2
    Done

    Bilutele au crescut frumos, acum le putem modela. Amestecam branza proaspata bine scursa cu un ou, zahar vanilat si esenata de lamaie. ( Imi plac prajiturile cu razatura de lamaie dar incerc sa nu o mai folosesc ). Branzoaicele sunt foarte bune si cu telemea de vaci si oi.
    Intindem cu degetele fiecare bila in forma rotunda. In mijloc punem cate o lingura de branza.

    3
    Done

    Suprapunem si modelam marginile cu dintii unei furculite.

    4
    Done

    Cum se fac branzoaicele prajite la tigaie

    Se prajesc in uleiul incins pe ambele parti, cand s-au rumenit pe margine le intoarcem. Se scot si se pudreaza cu zahar pudra.

    ChefGeorgeta

    Recipe Reviews

    Average Rating:
    (5)
    Total Reviews: 1
    ChefGeorgeta

    Incercati Branzoicele prajite in tigaie, sunt pufoase si vanilate. Va aduce aminte de copilarie.

    previous
    Pulpa de curcan la cuptor
    next
    Tort de biscuiti
    previous
    Pulpa de curcan la cuptor
    next
    Tort de biscuiti

    Add Your Comment

    Translate »