0 0
Branza de oi la borcan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
cas de oi
Sare

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Branza de oi la borcan

  • 45 min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Branza de oi la borcan-sterilizat pentru iarna

branza de oi la borcan-vezi reteta branza de oi la borcan-reteta

Branza de oi la borcan pentru iarna, sterilizata in bain-marie, retata simpla, se mentine foarte bine si nu se strica. Casul de oaie este foarte bun, preferatul multor romani, asadar fiecare conserva pentru perioada rece branza de oi fie la saramura fie framantata la borcane.

Perioada cea mai buna pentru a conserva casul de oi este luna august, acum este mai gras.

Casul de oi sarat sau indulcit se lasa la scurs 2-3 zile, eu l-am pus intr-un saculet de tifon si l-am agatat afara (stau la casa). Cand este bine scurs se intareste si se poate da cu usurinta la razatoare sau la masina de tocat, se framanta si se amesteca cu sare dupa gust. Daca este dulce nu se va pastra foarte bine.

Se indeasa in borcane cu o lingura, se pun capace si se fierb in bain-marie 30 min de cand a inceput apa sa fiarba. Se acopera vasul cu o patura si se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert.

La fiert grasimea din branza iese la suprafata si formeaza o pelicula care nu permite aerului sa intre.

Depozitam borcanele in camara. Scoatem cu o lingura si servim cu mamaliguta, sau o tochitura sau o placinta…

 


Steps

1
Done

Nu am scris cantitatea de cas, eu cumparat 10kg si am pus 4kg la saramura, ce a ramas am taiat bucati de marimea palmei si le-am pus la scurs intr-un saculet din tifon pe care l-am agatat afara sa se usuce mai bine.

2
Done

Cand este bine scurs se intareste si se poate da cu usurinta la razatoare sau la masina de tocat, se framanta si se amesteca cu sare dupa gust. Daca este dulce nu se va pastra foarte bine.

3
Done

Pregatim si borcanele, le spalam bine si le uscam.
indesam branza in borcane cu o lingura si punem capacele.
Am pregatit o cratita mai larga, am pus pe fundul ei un prosop apoi borcanele invelite si apa cat sa le cuprinda, lasam la foc mic. Cand apa incepe sa fiarba mai lasam 30 min.
Acoperim vasul cu o patura sau o fata de masa si lasam sa se raceasca in apa in care a fiert.

4
Done

La fiert grasimea din branza iese la suprafata si formeaza o pelicula care nu permite aerului sa intre. Dupa racire borcanele se depoziteaza in camara.
Se serveste cu mamaliguta, cu tochitura sau la placinte.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
bulete din dovlecei-reteta
previous
Bulete din dovlecei cu cascaval
suc de rosii-vezi reteta
next
Suc de rosii
bulete din dovlecei-reteta
previous
Bulete din dovlecei cu cascaval
suc de rosii-vezi reteta
next
Suc de rosii

Add Your Comment

Translate »