0 1
Branza de oi la borcan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
cas de oi
Sare

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Branza de oi la borcan

Cuisine:
    • 3 zile si 50min
    • Serves 4
    • Easy

    Ingredients

    Directions

    Share

    Branza de oi la borcan-sterilizat pentru iarna

    branza de oi la borcan-vezi reteta

    Branza de oi la borcan pentru iarna, sterilizata in bain-marie, retata simpla, se mentine foarte bine si nu se strica. Casul de oaie este foarte bun, preferatul multor romani, asadar fiecare conserva pentru perioada rece branza de oi fie la saramura fie framantata la borcane.

    Perioada cea mai buna pentru a conserva Branza de oi la borcan, casul de oi este luna august, acum este mai gras.

    cas de oi uscat-reteta

    Casul de oi sarat sau indulcit se lasa la scurs 2-3 zile, eu l-am pus intr-un saculet de tifon si l-am agatat afara (stau la casa). Cand este bine scurs se intareste si se poate da cu usurinta la razatoare sau la masina de tocat, se framanta si se amesteca cu sare dupa gust. Daca este dulce nu se va pastra foarte bine.

    Se indeasa in borcane cu o lingura, se pun capace si se fierb in bain-marie 30 min de cand a inceput apa sa fiarba. Se acopera vasul cu o patura si se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert.

    La fiert grasimea din branza iese la suprafata si formeaza o pelicula care nu permite aerului sa intre.

    branza de oi la borcan-reteta

    Depozitam borcanele in camara. Scoatem cu o lingura si servim cu mamaliguta, sau o tochitura sau  facem o placinta…

    Cum se conserva si cum se pastreaza Branza de oi la borcan pentru iarna urmati pasii urmatori.

    (Visited 3,509 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Nu am scris cantitatea de cas, eu cumparat 10kg si am pus 4kg la saramura, ce a ramas am taiat bucati de marimea palmei si le-am pus la scurs intr-un saculet din tifon pe care l-am agatat afara sa se usuce mai bine.

    2
    Done

    Cand este bine scurs se intareste si se poate da cu usurinta la razatoare sau la masina de tocat, se framanta si se amesteca cu sare dupa gust. Daca este dulce nu se va pastra foarte bine.

    3
    Done

    Pregatim si borcanele, le spalam bine si le uscam.
    indesam branza in borcane cu o lingura si punem capacele.
    Am pregatit o cratita mai larga, am pus pe fundul ei un prosop apoi borcanele invelite si apa cat sa le cuprinda, lasam la foc mic. Cand apa incepe sa fiarba mai lasam 30 min.
    Acoperim vasul cu o patura sau o fata de masa si lasam sa se raceasca in apa in care a fiert.

    4
    Done

    La fiert grasimea din branza iese la suprafata si formeaza o pelicula care nu permite aerului sa intre. Dupa racire borcanele se depoziteaza in camara.
    Se serveste cu mamaliguta, cu tochitura sau la placinte.

    ChefGeorgeta

    Recipe Reviews

    Average Rating:
    (5)
    Total Reviews: 1
    ChefGeorgeta

    O reteta de branza framantata la borcan. Aici veti afla cum se pastreaza branza de oi la borcan pe perioada iernii.
    Aici veti afla cum se face branza la borcan pentru iarna.

    previous
    Fasole galbena pastai cu carne de porc
    next
    Ostropel de vita
    previous
    Fasole galbena pastai cu carne de porc
    next
    Ostropel de vita

    Add Your Comment

    Translate »