0 0
Bors radautean

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
700gr piept de pui proaspat
500gr smantana 20% grasime
3 buc -400gr Morcov
2 buc-200gr ceapa
1 buc Ardei gras rosu
5 buc oua numai galbenusurile
100 gr telina
1l bors
1 leg leustean proaspat sau congelat
5 gr Piper macinat
2-3 gr Sare mare

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bors radautean

Acrisor si bun

  • 1h si 45min
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

bors radautean-reteta
bors radautean-reteta

Bors radautean sau ciorba radauteana

Bors radautean -ciorba originala din Radauti, gustoasa, usoara si totusi satioasa. Acrita cu bors si aromatizata cu leustean. Merita sa o incercati macar odata.

Cum se face Borsul radautean sau ciorba radauteana vedeti in pasii din reteta

ciorba radauteana-reteta
ciorba radauteana-reteta

.

bors radautean-reteta
bors radautean-reteta

(Visited 67 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Pasul 1

Luam carnea de pui o spalam si o punem intr-o oala cu 3l de apa la fiert. Legumele dupa ce le curatam si le spalam le taiem cubulete mici .

2
Done

Pasul 2

Se aduna cu ajutorul unei spumiere spuma care s-a format de la carne si se inlatura, se adauga legumele si lasa la fiert. Smantana si ouale (separam albusul de galbenus, vom folosi doar galbenusul) le scoatem din frigider si le lasam la temperatura camerei.

3
Done

Pasul 3

Cand legumele si carnea sunt fierte le scoatem intr-o strecuratoare. Carnea se taie fasii. Oala cu supa se da jos de pe aragaz. Din supa in care a fiert carnea si legumele scoatem 500ml si o lasam intr-un bol, in alt bol punem galbenusurile le frecam cu putina sare, adaugam smantana si amestecam pana la omogenizare.
In aceasta compozitie adaugam supa pe care am oprit-o si amestecam.

4
Done

Pasul 4

Cand avem totul pregatit punem din nou oala cu supa pe foc mic si turnam putin cate putin amestecand continu compozitia din galbenus si smantana, condimentam cu sare si piper dupa gust, punem legumele, pieptul de pui si borsul, lasam sa fiarba cateva clocote, condimentam dupa gustul nostru si aromatizam cu leustean proaspat taiat marunt.
Servim preparatul cald cu ardei iute.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
ChefGeorgeta

Va recomand Bors radautean, este bun, acrisor si gustos, acrit cu bors si aromatizat cu leustean proaspat, incercati-l

previous
Placinta cu iaurt si stafide
next
Ostropel de vita
previous
Placinta cu iaurt si stafide
next
Ostropel de vita

Add Your Comment

Translate »