0 0
Bors de perisoare

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
350 gr carne tocata de porc
3 linguri -30 gr orez bob rotund
3 buc oua
1 buc Ardei gras rosu
1 buc ardei verde
150 gr ceapa alba
200 gr cartofi albi
1 buc ardei iute
100 gr telina
150 gr Morcov
1 l bors
2-3 linguri bulion sau suc de rosii
1 legatura Marar
1 legatura leustean
2 gr Piper macinat
2 gr Sare
30 ml Ulei

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bors de perisoare

Cuisine:

    Preparat moldovenesc.
    Perisoare pufoase, bors acrisor bun si gustos.

    • 65 min
    • Serves 10
    • Medium

    Ingredients

    Directions

    Share

    Bors de perisoare – perisoare pufoase

    Bors de perisoare – perisoare din carne de porc, bors acru si legume proaspete daca este vara. Iarna voi pune Zarzavat cu sare pentru ciorbe sau supe si Zarzavat pentru iarna. Verdeata daca gasim proaspata daca nu ce am pus in congelator toamna.

    Dregem borsul cu un ou batut sau cu smantana.

    Cum se face Bors de perisoare urmati pasii din reteta.

    Bors de perisoare- reteta
    Bors de perisoare- reteta

    Va mai recomand perisoarele pufoase din Ciorba de perisoare de vita.

    Bors de perisoare cu smantana-reteta
    Bors de perisoare cu smantana -reteta
    (Visited 47 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Pasul 1

    Punem 100 ml apa la fiert, cand apa clocoteste adaugam orezul spalat si lasam sa fiarba pana cand orezul este pe jumatate fiert (scoatem o boaba si gustam), il scurgem daca mai are zeama si lasam la rece.

    2
    Done

    Pasul 2

    Oala in care vom face ciorba o punem pe foc, adaugam uleiul si punem legumele care au fost curatate, spalate si taiate fiecare cubulete sau rondele, 5-10 min la calit, turnam 2 litri de apa si lasam la fiert. (Eu pun la fiecare ciorba vegeta facuta in casa din toate radacinoasele, gogosari ardei kapia si ardei gras verde)

    3
    Done

    Pasul 3

    Intr-un bol amestecam carnea tocata cu 2 oua, sare, piper si verdeata. Omogenizam si cu mainile umede facem bilute pe care le punem in supa de legume una cate una si lasam la fiert.

    4
    Done

    Pasul 4

    Cand perisoarele si legumele sunt fierte turnam borsul si aromatizam cu leustean.
    Batem un ou intr-un bol si in timp ce fierbe turnam oul putin cate putin amestecand continu.
    Daca doriti mai puteti drege borsul cu smantana, se serveste cald cu verdeata si ardei iute.

    ChefGeorgeta

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Prajitura cu mere si nuci
    next
    Chiftelute grecesti din cartofi
    previous
    Prajitura cu mere si nuci
    next
    Chiftelute grecesti din cartofi

    Add Your Comment

    Translate »