0 0
Blatul de TORT

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 buc oua
6 linguri Zahar
12 linguri Faina
esenta de rom
esenta de vanilie
Sare

Blatul de TORT

pufos si aromat

  • 65 min
  • Serves 1
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Blatul de TORT

Blatul de TORT – reteta de pandispan de vanilie, reteta clasica.

Respectati pasii si veti avea un blat de tort pufos si crescut.

Ouale trebuie sa fie la temprtatura camerei. Separati cu grija albusul de galbenus.

blatul de tort-vezi reteta
blatul de tort-vezi reteta

Daca in albus va cadea galbenus acestea nu se vor bate bine si blatul nu va creste.

Albusul se bate pana devine o spuma apoi se adauga zaharul si se continua baterea, albusul devine o spuma tare ca o bezea care nu cade din castron.

Galbenusurile si faina se incorporeaza in albus cu miscari lente de jos in sus.

Coacerea se face in cuptorul preincalzit. Este gata cand trece testul scobitoarei.

Cum se face Blatul de TORT urmariti pasii din reteta.

Steps

1
Done

Pasul 1

Separam albusul de galbenus, cu atentie daca a cazut galbenus in albus acesta nu se mai bate bine si blatul nu va creste.
Galbenusurile se bat cu un praf de sare si se amesteca cu esenta de rom si vanilie putem adauga si razatura de la o lamaie.

2
Done

Pasul 2

Intr-un castron batem albusurile pana obtinem o spuma tare, eu nu bat albusurile cu mixerul folosesc telul spirala se bat mai repede si sunt mai spumoase, cand albusurile si-au marit volumul si avem o spuma alba adaugam tot zaharul odata si continuam baterea pana cand albusul devine o spuma tare lucioasa ca o bezea care nu cade din castron.

3
Done

Pasul 3

Peste albusul batut spuma punem galbenusurile si faina odata, amestecam lejer nu prin batere, incorporam prin rasturnare cu ajutorul unei palete sau linguri.
Turnam usor in forma tapetata cu hartie, nivelam si introducem in cuptorul preincalzit la foc mic fara sa deschidem usa cuptorului 30 min, puteti lasa si mai mult daca cuptorul coace uniform, eu las 40 min si apoi il incerc cu o scobitoare. Daca introduceti o scobitoare in blat si ramane aluat cand o scoateti inseamna ca mai trebuie copt, daca iese curat blatul este gata.

4
Done

Pasul 4

Dupa ce scoateti blatul din cuptor lasati-l la temperatura camerei sa se raceasca si apoi indepartati hirtia.
Cantitatile sunt ptr o forma de 26 cm. Nu folosesc praf de copt, daca bateti bine albusurile si amestecati lejer blatul va creste frumos, daca se intampla sa fie unflat sau chiar sa se lase in mijloc, dupa ce il taiati puneti pe platou partea de deasupra ca baza.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
ChefGeorgeta

blat de tort pufos si crescut
pentru prajituri si torturi

previous
Sarmalute in foi de vita cu mamaliguta
next
Tort cu capsuni
previous
Sarmalute in foi de vita cu mamaliguta
next
Tort cu capsuni

Add Your Comment

Translate »