1 0
Biscuiti cu ovaz, nuci si gutui caramelizate

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gr Faina
100 gr fulgi de ovaz
100 gr Nuci macinate
150 gr unt
1 pliculet Praf de copt
100 gr Zahar
esenta de rom
2 buc gutui
2 pliculete Zahar vanilat
lapte dulce 50 ml

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Biscuiti cu ovaz, nuci si gutui caramelizate

Cuisine:

    Fructele toamnei -gutuile aromate si gustoase sunt bogate in pectine, vitamine si antioxidanti necesari organismului.
    Fulgii de ovaz - o sursa de fibre si proteine, vit B, E, fier, zinc,magneziu, scade riscul de diabet si intareste sistemul imunitar al organismului.

    • 35 min
    • Serves 25
    • Easy

    Ingredients

    Directions

    Share
    biscuiti-cu-nuci-si-gutui-reteta
    biscuiti-cu-nuci-si-gutui-reteta

    Biscuiti cu ovaz, nuci si gutui caramelizate

    Biscuiti cu ovaz, nuci si gutui caramelizate – este un desert sanatos cu aroma de toamna, fulgii de ovaz sunt o sursa bogata de fibre si vitamine pentru organism, nucile consumate zilnic scade nivelul colesterolului din sange, gutuile aromate si gustoase sunt bogate in pectine, vitamine si antioxidanti necesari organismului.

    fursecuri-cu-ovaz-si-gutui-caramelizate-reteta

    Cum se fac Biscuiti cu ovaz, nuci si gutui caramelizate veti gasi pasii in reteta.

    (Visited 164 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Pasul 1

    Incingem cuptorul si pregatim tavile de copt, punem hartie de copt sau ungem cu putin ulei.
    Amestecam intr-un castron faina alba, fulgii de ovaz, nucile macinate, zaharul, un praf de sare, esenta de rom, praful de copt si untul moale, framantam cu degetele pana cand compozitia devine nisipoasa.
    Turnam in compozitie lapte cam 3-4 linguri, amestecam si framantam apoi aluatul pe masa presarata cu faina. Aluatul va deveni moale si usor de modelat.

    2
    Done

    Pasul 2

    Intindem foaie rotunda cam 0,5 cm grosime si decupam forme rotunde sau cum doriti.
    Se aseaza in tava si se coc 15-20 min pana se rumenesc putin. Le scoatem din tava si le lasam sa se raceasca.

    3
    Done

    Pasul 3

    In cele 20 min cat se rumenesc biscuitii nostrii sau le putem numi fursecuri...vom pregati gutuile.
    Taiem gutuile in sferturi si inlaturam semintele si partea mai tare, apoi le taiem felii.
    Incingem grillul si rumenim feliile de gutui pe ambele parti, punem alaturi intr-o craticioara 100 gr zahar la topit, cand zaharul s-a caramelizat adaugam 3-4 linguri de apa si gutuile rumenite lasam cateva minute sa fiarba, cand gutuile sunt moi aromatizam cu zahar vanilat si inchidem focul.
    Punem 2-3 biscuiti pe farfurie si decoram cu felii de gutui caramelizate.

    4
    Done

    ChefGeorgeta

    Recipe Reviews

    Average Rating:
    (5)
    Total Reviews: 1
    ChefGeorgeta

    Imi plac foarte mult acesti biscuiti cu ovaz facuti in casa sunt gustosi si se potrivesc de minune cu aroma si gustul gutuilor caramelizate.

    previous
    Tort inimioara
    next
    Ostropel de porc
    previous
    Tort inimioara
    next
    Ostropel de porc

    Add Your Comment

    Translate »