0 0
Bibilica la cuptor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1,700 Bibilica
100 ml vin rosu
5-6 catei usturoi
Piper
chili
200 ml suc de rosii
garnitura
200 gr Morcov
300 gr mazare

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bibilica la cuptor

  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

  • garnitura

Directions

Share

Bibilica la cuptor – sau pichi la cuptor

Bibilica la cuptor -nu este un preparat greu de facut. Pasarea se portioneaza si se pune intr-o tava, se conimenteaza cu sare, piper si chili, se acopera cu o folie si se pune in cuptor o ora.

Cum se face  Bibilica la cuptor urmati pasii din reteta.

Un pranz delicios, preparat deosebit. Serviti friptura cu sosul din tava, garnitura de mazare si morcov fierte in abur si salata verde.

Bibilica – in unele zone se mai numeste si pichere sau pichi, carnea este considerata o delicatesa, se aseamana cu carnea de vanat. Ouale lor au o valoare calorica de 4 ori mai mare decat gaina.

bibilica la cuptor -vezi reteta
bibilica la cuptor -vezi reteta

(Visited 405 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Bibilica mea este gata taiata si curatata, dar verificam si inlaturam eventualele pene sau puf trecand pasarea rapid prin flacara de la aragaz.

2
Done

Spalata si portionata se aseaza in tava. Condimentam cu sare, piper, rasnim chili deasupra, nu voi mai unge tava cu nimic pentru ca isi va lasa grasime pasarea. Acoperim cu o folie si punem tava in cuptorul incins 1h.
Luam folia si verificam cat de patrunsa este.

3
Done

Turnam peste bibilica vinul rosu, usturoiul taiat marut, putin cimbru, suc de rosii si punem tava in cuptor. Stropim cu sosul format din cand in cand.

4
Done

Cand carnea este patrunsa scoatem tava din cuptor si o acoperim cu folie 10 min, timp in care facem garnitura. Morcovul si mazarea se fierb in abur.
Servim friptura cu sosul din tava si garnitura alaturi de o salata , si un sprit rosu.
Pofta buna !

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ciorba din coada de vitel
Salata de conopida
next
Salata de conopida
previous
Ciorba din coada de vitel
Salata de conopida
next
Salata de conopida

Add Your Comment

Translate »