0 0
Ardei umpluti cu varza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
10 buc ardei galben
6 buc gogosari
1,500 kg varza alba
0,500 kg varza rosie
2 buc morcovi
frunze de telina
2 buc ardei iute
hrean
piper boabe
bete de marar uscat
pentru saramura
3l apa
3linguri sare grunjoasa
3linguri otet

Ardei umpluti cu varza

Cuisine:
    • Serves 16
    • Easy

    Ingredients

    Directions

    Share

    Ardei umpluti cu varza

    Ardei umpluti cu varza – muraturi gustoase pentru iarna.

    ingrediente muraturi-reteta
    ingrediente muraturi-reteta

    Gogosari si ardei umpluti cu varza alba si rosie in saramura fara conservanti cu putin otet.

    Cateva sfaturi …folositi legume proaspete si sanatoase, sarea grunjoasa fara iod, doua -trei linguri de otet alimentar 9 grade, saramura se fierbe si se raceste.

    Urmariti pasii din reteta Ardei umpluti cu varza, buni, crocanti si gustosi.

     

     

    (Visited 242 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Cantitatile sunt pentru 2 borcane de 3l.
    Taiem varza alba si cea rosie in felii subtiri, presaram putina sare si frecam .
    Morcovul curatat il radem pe razatoarea cu gauri mari.
    Scoatem cotoarele si semintele de la ardeii si gogosari, ii spalam si ii punem cu gura in jos sa se scurga apa .
    Amestecam intr-un vas varza tocata, morcovul ras si frunzele de telina taiate marunt.
    Cu aceasta compozitie umplem ardeii si gogosarii.

    2
    Done

    Asezam in borcan marar uscat apoi ardeii in straturi.

    3
    Done

    Printre ardei mai punem felii de hrean, ardei iuti, piper boabe si marar uscat.
    Pentru saramura punem 3L apa la fiert cu 3 linguri de sare (25gr sare la 1L de apa ) cand apa fierbe dam vasul deoparte.
    Lasam sa se racoreasca punem 3 linguri de otet si turnam in bocane peste ardei.
    Punem borcanele intr-un loc racoros si acoperim cu o farfuriuta pentru cateva zile ( 3-4).
    Apoi verificam moarea daca este limpede punem capacele si depozitam in camara, daca vedem ca are tendinta de balosire rasturnam zeama intr-un alt vas si vanturam apoi punem moarea peste ardei.
    Sa aveti spor la pregatit muraturi pentru iarna.

    ChefGeorgeta

    Recipe Reviews

    Average Rating:
    (5)
    Total Reviews: 1
    ChefGeorgeta

    deliciosi...sa vina friptura

    previous
    Paine pufoasa la masina de facut paine
    next
    Castane coapte
    previous
    Paine pufoasa la masina de facut paine
    next
    Castane coapte

    Add Your Comment

    Translate »