0 0
Ardei kapia copti la borcan cu miere de albine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
10 kg ardei kapia
1l otet
1l apa
un borcan de 800 gr miere de albine
10gr piper boabe
2 -3 buc foi de dafin
frunze de telina
50 gr(2 linguri cu varf) sare grunjoasa

Ardei kapia copti la borcan cu miere de albine

Cuisine:

    o salata delicioasa

    • Serves 10
    • Easy

    Ingredients

    Directions

    Share

    Reteta de ardei kapia la borcan cu miere conservata la borcan cu otet si miere de albine.

    ardei kapia pe plita-reteta
    ardei kapia pe plita-reteta

    Cei mai gustosi ardei kapia sunt cei copti afara pe gratar, dar se pot coace pe plita sau la cuptor.

    Spre deosebire de reteta clasica de ardei kapia cu otet vom adauga miere in loc de zahar, si pentru un gust mai deosebit o foaie de dafin si cateva frunze de telina.

    Asezati in borcane sunt numai buni ca salata la fripturi, tocanite dar merge si o iahnie de fasole.

    in pasii urmatori gasiti reteta Ardei kapia copti la borcan cu miere de albine.

    Steps

    1
    Done

    Ardeii se pun pe plita incinsa si se coc pe toate partile.
    Alaturi am pus la fiert si o gaina. Pana se termina toti ardeii de copt si curatat Supa cu galuste va fi gata.

    2
    Done

    Am copt arderi si pe gratar, acestia se intorc pe toate partile apoi se aseaza intr-un vas se presara sare si se acopera cu un prosop cateva minute. Se aburesc si se cojesc mai usor.
    Coacerea nu dureaza foarte mult dar pentru curatirea lor avem nevoie de atentie si un pic de rabdare.
    Indepatram coaja coapta si arsa, cotorul si semintele. Nu spalati ardeii si incercati sa pastrati cat mai mult suc propriu.
    Spalati doar mainile din cand in cand .

    3
    Done

    Otetul se pune la fiert cu apa, mierea de albine, sare si boabe de piper. Fierbem cateva min cam 5.
    Asezam ardeii copti in borcane cat mai inghesuiti, cu o lingura punem in toate borcanele sucul care s-a scurs apoi turnam compozitia din otet. Scoatem cu ajutorul unei linguri golurile dintre ardei prin apasare completam cu otet asezam frunze de telina si foile de dafin apoi punem capacele.
    Asezam borcanele intr-o cratita larga in care punem un prosop si prosop intre borcane, la foc mic 1ora.
    Inchidem focul acoperim si lasam pana a doua zi cand le scoatem si le depozitam in camara.
    Spor la gatit.

    4
    Done

    Este gata si supa cu galuste .Poftiti la masa.

    ChefGeorgeta

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Gogonele murate – Muraturi gogonele in saramura
    previous
    Gogonele murate – Muraturi gogonele in saramura

    Add Your Comment

    Translate »