Ingredients
-
10 kg ardei kapia
-
1l otet
-
1l apa
-
un borcan de 800 gr miere de albine
-
10gr piper boabe
-
2 -3 buc foi de dafin
-
frunze de telina
-
50 gr(2 linguri cu varf) sare grunjoasa
Directions
Reteta de ardei kapia la borcan cu miere conservata la borcan cu otet si miere de albine.


Cei mai gustosi ardei kapia sunt cei copti afara pe gratar, dar se pot coace pe plita sau la cuptor.
Spre deosebire de reteta clasica de ardei kapia cu otet vom adauga miere in loc de zahar, si pentru un gust mai deosebit o foaie de dafin si cateva frunze de telina.
Asezati in borcane sunt numai buni ca salata la fripturi, tocanite dar merge si o iahnie de fasole.
in pasii urmatori gasiti reteta Ardei kapia copti la borcan cu miere de albine.
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
Am copt arderi si pe gratar, acestia se intorc pe toate partile apoi se aseaza intr-un vas se presara sare si se acopera cu un prosop cateva minute. Se aburesc si se cojesc mai usor. |
3
Done
|
Otetul se pune la fiert cu apa, mierea de albine, sare si boabe de piper. Fierbem cateva min cam 5. |
4
Done
|