0 0
Placinta cu bostan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg bostan
200 gr Zahar
250 ml apa
25 gr drojdie
500 gr Faina
1 gr Sare
50 ml Ulei
150 gr Stafide
5 gr Scortisoara

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Placinta cu bostan

Cuisine:

    Placinta aromata si gustoasa ca la mama acasa

    • 60 min
    • Serves 1
    • Easy

    Ingredients

    Directions

    Share

    placinta cu bostan -vezi reteta
    placinta de bostan
    placinta cu bostan -reteta
    placinta cu bostan-reteta

    Placinta  de bostan

    Placinta cu bostan (dovleac) este una din preferatele familiei mele.

    Imi place bostanul placintar, este mai bogat in pulpa, o culoare mai intensa si un gust mai deosebit.

    O putem face cu foi cumparate din comert dar si cu foi de placinta facute in casa. Bostanul ras si calit se amesteca cu zahar vanilat, scortisoara, stafide si cateva nuci macinate.

    Ce cald si bine este in bucatarie si ce aroma…

    (Visited 194 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Pasul 1

    Curatam bostanul de coaja si il radem la razatoare cu gauri mari, il punem intr-o cratita la foc mic, adaugam zaharul si il calim 15 min, (am folosit bostanul placintar, nu are multa apa si are o culoare mai intensa ) Cat timp se raceste bostanul preparam aluatul dospit.
    Cand bostanul este rece punem stafidele, scortisoara si zahar vanilat.

    2
    Done

    Pasul 2

    Intr-un castron dizolvam drojdia cu putina sare si un praf de zahar, turnam apa calduta, amestecam si incorporam faina putin cate putin, nu toata odata, framantam aluatul cu mana adaugand si o lingura de ulei.
    Aluatul trebuie sa se dezlipeasca cu usurinta de pe maini si vasul in care este framantat, daca este necesar mai adaugam putina faina sau ulei, aluatul este elastic si nu foarte tare.
    Acoperim cu un servet si lasam la dospit 15-20 min.

    3
    Done

    Pasul 3

    Impatim aluatul in 6 parti egale, infainam masa si intindem cu un sucitor cate o foaie de placinta, ungem foaia cu ulei punem bostan si rulam.
    Lipim la capete si asezam in tava unsa cu ulei. Cand terminam toate foile ungem cu ulei si introducem la cuptor.
    Rumenita o scotem din cuptor si o taiem rece, daca rezistati, pudrata cu zahar farin.

    ChefGeorgeta

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Ciupercute aperitiv
    next
    Salata de ton cu cartofi
    previous
    Ciupercute aperitiv
    next
    Salata de ton cu cartofi

    Add Your Comment

    Translate »